Pura Vida! - Reisverslag uit Quepos, Costa Rica van Karlijn Moeskops - WaarBenJij.nu Pura Vida! - Reisverslag uit Quepos, Costa Rica van Karlijn Moeskops - WaarBenJij.nu

Pura Vida!

Door: Karlijn

Blijf op de hoogte en volg Karlijn

09 Februari 2008 | Costa Rica, Quepos

Nou, daar gaat hij dan, m’n eerste verhaaltje uit Costa Rica! Donderdag vertrokken vanaf Schiphol. Eerst 10 uur vliegen naar Orlando waar ik over moest stappen op een ander vliegtuig. De landing daar was echt hotseknotsen en gillende mensen: doodeng. Maarrrr wel een regenboog gezien in de wolken. Wel maf van de bovenkant af gezien, die pot met goud is trouwens een fabeltje ;). Toen nog drie uur vliegen naar San Jose. Op dit vliegveld werd ik opgepikt door een een meneertje van het hotel. Hij had zo’n bordje bij met m’n naam erop! Het was toen 22:00 CR lokale tijd. Bij jullie is het zeven uur later dus in het hotel heb ik geslapen als een blok beton. De volgende dag was het tijd om naar de plaats van bestemming te gaan: Quepos (kwee-pos). Een taxi bracht me naar het busstation genaamd Coca Cola. Gelukkig hielp de chauf. me met het kopen van een kaartje want daarvoor moest je een wazig steegje in en m’n spaans blijkt echt waardeloos. Vervolgens moest ik 3 uur wachten en heb ik wat rondgewandeld in San Jose. Overal muziek, mennekes die op de grond tuffen, en heeeeel veel winkeltjes. Eenmaal in de bus ontmoette ik mijn buurman voor de komende 4 uur: Harry. Harry was net als iedereen heel vriendelijk en geinteresseerd. Z’n engels was alleen nog slechter dan mijn spaans. Harry besloot al snel een ander meisje als talk te gebruiken. Hij vertelde me dat hij me erg ‘special’ vond. Ik vond Harry maar gadverdarrie dus ik reageerde niet echt. Het leek me het beste net te doen of ik (na een tijdje z’n gestaar aan te hebben gezien) in slaap gevallen was. Senor Harry liet zich niet zo makkelijk uit het veld slaan en tikte me op m’n schouder. Hij vroeg of ik misschien op zijn schouder wilde slapen. Ik heb hem vriendlijk bedankt (leve het woordenboekje: H29 bedankt!). Ben maar weer gaan nepslapen. Toen hij in slaap viel heb ik m’n ogen uitgekeken. Het eerste stuk was heel bergachtig. Veel haarspelbochten (ja mam:)) en mooie uitzichten!! Het tweede stuk grote krokodillen en apen gezien (geen kapucijn). We moesten ook wat gammele bruggen over. Waaah. Eindelijk in Quepos ontmoette ik Meredith, die het onderzoek leidt. En Mark m’n huisgenoot. Ze zijn allebei amerikaans en leuke mensen. Allebei half in de twintig. Ze hebben me Quepos laten zien (ongeveer zo groot als Wintelre) en we zijn in een leuk tentje wat gaan eten: kei lekker eten, koud bier en ze houden van geintjes. Een mooi appartement tussen de locals, lekker weer (30 graden), lieve leuke en vrolijke mensen, overal muziek, wat wil je nog meer! Komt goed dus! Vandaag het park in om de apen te leren kennen. Echt adembenemend fantastisch super duper mooi! De volgende keer meer daarover want das teveel info voor nu. Er zijn nog 1000 dingen die ik wil vertellen:). Maar ik zal het hier bij laten.
Costa Rica facts:

•Opp. land: ongeveer zo groot als Nederland en Belgie samen
•Bevolking: mannen zijn ‘ticos’ en vrouwen ‘ticas’
•Inkomsten: bananen en palmolie plantages en toerisme (meer dan 15% van het land is national park)
•Klimaatzones: 12, dit zorgt voor een enorme diversiteit aan planten en dieren
•Soorten zoogdieren: 200
•Soorten reptielen en amfibieen: 350
•Vogelsoorten: 850
•Soorten insecten:30.000
•Plantensoorten: 10.000
•Bekende zegswijze: Pura vida; ‘het leven is bedoeld om van te genieten’!!!!

Bedankt voor alle leuke berichten, smsjes en cadeautjes!!!Vooral het boekje waar iedereen in had geschreven was zeer ........ inspirerend!

Hasta luego, Costa Karlijn

• 10 Februari 2008 - 01:59

Karlijn:

Fotos plaatsen lukt niet, volgende keer beter! Nu ga ik lekker op stap!!!

• 10 Februari 2008 - 09:23

Arna En Noud:

Het klinkt goed, we zijn nog nieuwsgieriger geworden. De landing in Orlando is gelukkig goed afgelopen. Tsja die Amerikanen maken overal een puinhoop van. Je huisgenoot is er dus al, doe hem de groeten van ons. Waarschijnlijk barst het in Costa Rica van de welwillende "Harry's" die heel bereidwillig schouders in de aanbieding hebben. Genoeg tijd voor schoonheidsslaapjes denk ik de komende tijd.
    Ik hoop dat het met de foto's snel gaat lukken.
    Groetjes mam en pap.

• 10 Februari 2008 - 10:36

Nelis:

Kareltje!!!!!!!

Dat klinkt goed!!! Fijn dat je heelhuids bent gearriveerd en je avontuur meteen goed gestart bent!! Hoorde net van je moeder dat je gister al de bloemetjes buiten bent gaan zetten in Quepos!!
    Goed bezig!!

Iig heel veel succes!! Dat gaat zkr lukken zo te lezen!! Ben zeeeeeeeeer benieuwd naar de pictures.. Kunnen wij ook meegenieten van 'jouw' park en de mooie apen ;)

x Nelis

• 10 Februari 2008 - 11:19

Anneke:

Hey Karel,
    klinkt allemaal heel gaaf en je hebt nu al veel meegemaakt. Fijn dat je collega's ook leuk zijn. Zul je je iig niet snel vervelen daar. Kijk erg uit naar je foto's en volgende verhaal!
    Heel veel plezier daar!!!
    xxx Annie

• 10 Februari 2008 - 12:25

Monique:

hey Tica!
    'T klinkt allemaal super-fantastisch!! Leuk om te lezen hoe het je de eerste dagen is vergaan! Ben net als iedereen natuurlijk zeer benieuwd naar de foto's, maar dat is alleen maar een reden om nóg vaker op je site te kijken.
    Geniet van alles!
    X Mo
    Ps. heb net de dames zien winnen van h'loon met 1-2!

• 10 Februari 2008 - 19:00

Han En Sjeanne:

Hoi Karlijn,
    Leuk om dit te lezen,vooral over Quepos daar hebben we goede herinneringen aan. Wij hebben daar geslapen in een soort bungalowparkje genaamd "Villa Tica" hele mooie huisjes met een leuk zwembadje er bij.Mischien kom je daar nog, het barste daar van de kapucijnaapjes. Ze sprongen van boom naar boom over het zwembad. Verder zul je je ogen uitkijken in Manuel Antonio als je de klim naar boven maakt, geweeeeellllldigggg mooi uitzicht. Ook de grote varanen op het strand vergeten we niet meer, kortom heeeel veel te zien, geniet er van en we zijn benieuwd naar de foto's.
    Han en Sjeanne xxx

• 11 Februari 2008 - 07:05

Drieka:

WWOOOUW, ben jaloers.
    Klinkt allemaal supper vet!!!

Groetjes Henrieke

• 11 Februari 2008 - 09:16

Ex-huisgenoot Mark:

Hey Karlijn,

Klinkt allemaal super gaaf! Fijn om te horen dat je goed bent aangekomen. Het leven als blonde Europeaanse is in die landen geen pretje, met al die goed bedoelende (uhm) senor Harry's. Maar gelukkig bood het woordenboekje uitkomst!

Veel plezier en geniet ervan! Ben benieuwd naar de foto's.

x Mark

Ps hoe ga je die apen uit elkaar houden? Stokstaartjes in de zoo was al moeilijk, laat staan apen in de jungle! Verven lijkt me wederom geen optie :)

• 11 Februari 2008 - 09:46

Emmy:

Hey Karlijn!!
    Klinkt echt super!! Ben jaloers!! Daar heb je natuurlijk geen last van een aftercarnavaldipje...
    Ben benieuwd naar de foto's, ben me al een beeld aan het maken, maar die moeten vast en zeker geweldig mooi zijn!!
    Veel plezier nog!!!!!
    Grtz Emmy

• 11 Februari 2008 - 10:13

Anneke:

Klinkt allemaal goed!Ben benieuwd naar je foto's! Heel veel plezier!

• 11 Februari 2008 - 10:31

Juud:

Hey Karel!

Hardstikke mooi dat je goed bent aangekomen en dat je het naar je zin hebt! Wat fijn dat het daar dertig graden is dat maakt me wel jaloers! Hier is het bere koud!
    Dat Pura Vida is idd een mooi gezegde. Die moet je erin houden.
    En die Harry! Wat een creep! Hopelijk kun je de rest van de hopeloze mannen ook zo makkelijk van je afslaan! Want ze vallen daar natuurlijk op blond!
    Dikke kus en tot mails! juud

• 11 Februari 2008 - 10:49

Mam :

Pura vida,dat gaat jou zeker lukken.Ik kreeg net post van Bart en Edith,ze wensen je het allerbeste en un hele fijne tijd.Ook vroegen ze zich af of je bent ingeent tegen de wilde beesten,en ook tegen de ander,wilde beesten,!!! Pas goed op jezelf.XXX mam

• 11 Februari 2008 - 10:49

Jorieke, H29:

Hey Karlijntje!

Goed om van je te horen, en echt fijn dat je het meteen al zo leuk vind daar! Wij hebben het hier al veel over je gehad en missen je! Het is nu opeens wel heel rustig in de keuken...

Ik ben benieuwd naar je vervolg verhalen!

Zoenen, Jorieke

• 11 Februari 2008 - 11:51

Marsha:

He karel!!
    Leuk om je verhaal te lezen, klinkt super vet.
    Succes en we zien gauw de volgende verhalen, ben benieuwd!
    X Marsha

• 11 Februari 2008 - 12:11

Silke:

heej karel, fijn dat de reis enz allemaal goed is gegaan! en dat t vliegtuig toch nog fatsoenlijk is gelandt!? Ik had vrijdag men tel al in men hand om jou te bellen maar was ff vergete dat je al weg was.. blond he!
    iig heel veel plz en geniet ervan.

• 11 Februari 2008 - 13:13

Michelle:

Hey!

Klinkt allemaal super gaaf!
    Opstap? bier drinke? :-p sowsow
    Wanneer moet je met je stage beginnen?
    Nou geniet van het lekkere weer!
    (wij hebben het hier nu ook niet slecht het zonnetje schijnt |-) )

Veel plezier nog!
    Groetjes

• 11 Februari 2008 - 17:22

Piet B:

Hey wereldreiziger,

Dat lijkt me ook ff schrikken met zo'n piloot die te veel gezopen heeft. Werd meteen Al Qaida de schuld gegeven door die amarikanen neem ik aan :D Verder klinkt het inderdaad allemaal lekker chillen, maar niet vergeten af en toe aan je stage opdracht te werken he! Wist niet dat je zo'n site had, maar bij deze toch nog een goeie vakant...uh... leerzame stage wensen en maakt er wat moois van! En als het ff tegenzit met SPSSen dan kom ik wel die kant op om te helpen ;) maarja, in de regel komt alles goed he :D

En zien dat die foto's erop staat!

Groeten,

Pietje b

• 11 Februari 2008 - 18:16

Maud:

Ola Tica!!
    Super hip om een verhaaltje te lezen over je wel en wee in Costa Rica!! Ik lees wel dat we met jou geen medelijden hoeven te hebben: Koud bier, leuke mensen, goei weer (we mogen hier met 15 graden momenteel ook niet klagen trouwens!) Verdomd, ik heb zin om nou al bij jou op visite te komen!! Dan kunnen we samen gaan speuren naar Harry's, maar dan de leuke versie ;)!!
    Trouwens wel een klein minpuntje:
    die 350 verschillende soorten reptielen en amfibieen!!! AAAAAAARRRRGGGGHHHH, nou weet ik niet of ik nog wel durf te komen... Kun je er niet een kleine 336 uitroeien voordat ik die kant op kom ;)
    Enne, binnenkort wa foto's hè dan heb ik een beter beeld van alle pracht en praal van Costa Rica :D
    Nou, maak er wat van (lukt zeker en vast om Kim Clijsters maar even vrij te citeren), have fun, denk aan de kuisheid en vooral veel plezier maken! Ow ja, en af en toe ook nog aan de Kapucijn-aapkes denken hè!

Hasta La Pasta!

Muds

• 11 Februari 2008 - 18:35

Gijs Leermakers:

Ha Karlijn,
    Goed om te lezen dat het begin top is, dat is al veelbelovend voor de rest van de periode daar. Komt helemaal goed. Zoals beloofd, hierbij een kort verslag van de match DEES 1 -Hoogeloon 1: 1-0 (0-0).

Nadat DEES eerder dit seizoen kansloos met 0-2 in Hoogeloon verloord, stond 10 februari 2008 in het teken van revanche. DEES was weer wat completer omdat Van Rooij en Van Loon weer terugkeerden na langdurig blessureleed. Daartegenover stond echter de absentie van de geschorste Van den Berk. Deze voetbalmiddag stond niet bol van technische hoogstandjes, maar wel van vechtvoetbal. Niet goed, maar wel leuk om te zien. De kansen waren schaars en DEES had er meer. Van Ham, Van Hest en de A-junior De Lepper faalden echter bij doelrijpe kansen. Daartegenover stond een optisch overwicht van Hoogeloon wat zich echter slecht via één kopbal uitte. Verder viel Bartels na 10 minuten spelen uit met een uit de kom geschoten schouder, gelukkig was het zijn linker, zodat zijn rechterhand (die hij het meeste gebruikt) nog kan gebruiken. De wedstrijd werd ontsierd door enkele opstandjes wat zich weer vertaalden in de nodige gele prenten over beiden teams verdeeld. Leermakers werd na een stevig duel met Graat nog met een, naar later bleek onbewuste slag tegen de graszoden aangewerkt. Hij kon de wedstrijd gelukkig wel vervolgen. Nadat de wedstrijd in 0-0 leek te eindigen kreeg DEES 6 minuten voor tijd in kansrijke positie een directe vrije trap op 20 meter van goal van Hoogeloon. Leermakers zette zich achter de bal en alla Roberto Carlos in zijn hoogtijdagen schoot hij hem onberispelijk achter de grabbelende keeper. Zijn eerste officiële doelpunt in het blauw-wit sinds zijn rentree op De Meren. De niet verwachte maar wel welkome 1-0 was een feit. De laatste minuten gaf DEES niets meer weg en de 3 punten waren in the pocket. Door de nederlaag van SVSOS tegen Waalre steeg DEES een plaatsje naar de derde plaats van onderen. Vessem dat van Hapert won bleef onderaan en DEES staat nu op 2 punten van de veilige 9e plek (Waalre) en 4 op Hapert. Het perspectie is na 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden dus weer stukken rooskleuriger. Volgende week wacht Marvilde in Meerveldhoven. Zou ook deze titelkandidaat aan de zegenkar kunnen worden geregen? Volgende week zal het blijken...

Groeten,

Van de razende reporter Leermakers.

• 11 Februari 2008 - 19:58

Lobke:

WOW!!! Costa Karlijn, het klinkt subliem! Go for it en proost! Wat voor merk bier drinken ze daar??

x
    Lobs.

• 11 Februari 2008 - 21:36

H29-er Caroline:

Hee Karlijn,
    Klinkt echt helemaal super allemaal! Echt al vet veel spannende dingen meegemaakt, en dat terwijl je nog maar een half weekje weg bent.. Wauw! Komt volgensmij meer dan goed. Maar houdt het H29-woordenboek goed bij de hand he?! :-P
    Hopelijk laten de aapjes zich wel gewoon onafgeleid bespieden ;)

Lfs en veel plezier!

Caro

• 13 Februari 2008 - 17:57

William:

Ha Karlijn,
    Het verhaal klinkt goed. hoogstwaarschijnlijk beter als hier in wintelre. Zoals we kunnen lezen ga je al op stap en bier drinken dus dat moet wel goed komen.

de groeten

p.s. de pegel van de heer leermakers werd van richting veranderd. dat ter zijde!

• 13 Februari 2008 - 18:39

Leonie:

Pura vida chica (of tica)! Denk dat dat geen probleem is tussen de mooie apen/mannen. Let wel op: Het leven is te kort om met lelijke mannen te dansen. (He karlijn?) Sorry Harry, geen kans voor je!

Gaaf om je verhalen te lezen man maar ik blijf het gek vinden dat je zo verweg bent.

Pura Vida!!

Beso, Leonie

• 15 Februari 2008 - 10:51

Wendy:

Ha Karel!!
    Leuk om al je spannende verhalen te lezen,
    Ik hoop dat je wel een foto hebt geknipt van "Harry", Die hoort dan ook in het album thuis ;) hahha..
    Veel plezier nog daar!! En succes!!

X Wendy

• 08 Maart 2008 - 21:14

Harrie Gadverdarrie:

Hey Moeskops, je site gevonden en 'k kom er zomaar bekaait af in je eerste verhaal en de reacties... Veel plezier daar!

De enige echte ;)