Aaaaaaah(p)
Door: Karlijn
Blijf op de hoogte en volg Karlijn
27 Februari 2008 | Costa Rica, Quepos
Hola daar in ’t koude Holland! Ik vermaak me uitstekend hier! Apen zoeken, vers fruit, koude biertjes aan het strand, ik ben een zeer content vrouwke. Het vinden van de apen is soms wat lastig, ze zijn stronteigewijs en volgen niet echt vaste routes. Over poep gesproken... volgens Meredith ben je geen echte primatoloog als er nog geen aap op je hoofd gescheten heeft (broodje aap verhaal?). Ik ben er tot nu toe nog in geslaagd deze luchtaanvallen te ontwijken. We zijn nog druk bezig met het uit elkaar houden van de apen en nu ook begonnen met proefobservaties. Als we een nieuw individu zien zoeken we een bepaald kenmerk en geven we ‘m een naam. Naast Scarface, Hamburger en Bambi (niet mijn idee:)) is er nu ook een aap genaamd Noud, wat een eer hè pap! Ondertussen heb ik ook ontdekt dat Amerikanen echt geen idee hebben van Europa. Mark dacht nl. dat Belgie en Denemarken plaatsen in Nederland waren...
Het doorkruisen van de jungle is niet altijd plesant, veel takken en spinnen in je gezicht. Maar het is toch vooral wel heel erg retegaaf. Zeker off-trail zie ik nog elke dag nieuwe dieren. Ik heb inmiddels ook een slang gespot, nog maar weinig kikkers .
De toeristen blijken ware attracties. Amerikanen met minstens 30 kilo overgewicht, gekleed in bikini, zwoegend en zwetend heuvels beklimmend. Op een dag gaat er zeker een bezwijken! Ook opvallend zijn de duitse homo koppels (50+) met geschoren benen in hotpants...
Opzaterdag gaan we op stap (en soms vaker:)). Mooi om al die tico’s en tica’s te zien swingen op de latin muziek. Helaas vorige week za. op de weg naar huis een mindere ervaring gehad. Mark en ik wonen in een buitenwijk van Quepos, Boca Vieja (betekend oude mond, en zo ruikt het vaak ook). Deze wijk staat bekend als veilig. We hadden een taxi naar huis gepakt, maar deze had ons aan het eind van de straat afgezet. Dus moesten we nog een stukje naar huis lopen. Onderweg kwamen we een vage kerel tegen die tegen ons aan begon te zwetsen. Toen hadden we al beter moeten weten. Hij liep een eind met ons mee en om de hoek begon hij opeens raar te doen. Hij had iets onder z’n shirt wat eruit zag als een pistool en riep: ‘Give me your moneys!’. Ik stond hem echt aan te gapen van wat doe jij nu, schaap als ik ben. Mark zei tegen hem: ‘Wat heb je onder je shirt?’. Die kerel reageerde daarop als werelds slechtse dief en gooide een soort van schroevendraaier op ons af (het zogenaamde pistool). En toen rende hij weg. Ben er wel van geschrokken en we voelen ons best wel dom nu. Voortaan met de taxi tot de deur, we zitten niet in Wentersel hier...
Verder ben ik druk rond aan het kijken wat er allemaal te doen is hier. Dan kan ik m’n vrije dagen goed in gaan vullen! Het is heel leuk om al jullie reacties te lezen!
‘Keep in touch’
‘Keep in touch’
27 Februari 2008 - 19:54
Kaatje:
Heej kareltje,
Ben mooi de eerste vandaag. Yes!
Zoals eerder gezegd ziet het er vetjes uit! Mooi zo.
Ik las dat je je lesje al geleerd hebt. Muts. Gelukkig had je een sterke Amerikaan bij met niet zo veel verstand... (wat blijkt uit zijn topografie). Komt er ook nog een aapke met mijn naam misschien. Het zou een hele eer zijn!!
Laters maar weer.
Gr Kaat -
27 Februari 2008 - 20:11
De BN-er!!!!:
Hey Karel,
Fijn dat je lesje zo goed afgelopen is, is toch ff schrikken denk ik. Is je huisgenootje vaker aan de vodka??
Maarre de foto's doen me nog altijd zwijmelen, daar kan mijn foto in het weekblad niet tegenop!!!
X Juud -
27 Februari 2008 - 21:24
Mariel:
Ha Karlijn.
Hoe is t met je??
Wat superlief dat je mij een kaartje hebt gestuurd, ik was helemaal vereerd. We hebben niet eens echt afscheid kunnen nemen. Heel erg gaaf om jou avonturen zo bij te houden. jaja, zo sta je in het papegaaiendorp en zo in the jungle, verschil moet er zijn nietwaar?? Nou veel plezier en dat er maar gauw een apke op oewe kop mag skij....
Geniet ervan, enne ik blijf je volgen!!
Groetuh Mariel
28 Februari 2008 - 10:55
Nelis:
Yahoedieeeeeeeeee!!
Wat een hip verhaaltje weer!! Goed om te lezen en te zien dat je 'unne contente mens' bent!! Ook fijn om te zien dat je in het weekend net zo veel apen om je heen hebt dan je gewend bent van het bruisende uitgaansleven hier in NL;)Verder is het zeer geruststellend om te zien dat Mark niet bepaald een ' hunk' is... EINDELIJK een paar maandjes rust betreft het schrijven van de bestseller...
Geniet met volle teugen!! En van het weekend netjes met de taxi tot aan de voordeur! SCHAPIE!!
Kiep in totsj!!
Ciao Nelis alias inspector gadget;)
28 Februari 2008 - 15:00
Jorieke:
hey Karlijn,
Wel een beetje voorzichtig zijn he! Maar je verhalen klinken heerlijk, ik zou er ook wel willen zijn! Leuk dat je ook veel uitgaat enzo, gezelli!
Geniet maar lekker daar. Hier op H29 is het nog een beetje saai. Er zijn namelijk nog steeds geen nieuwe huisgenoten. We missen je!
Zoentje, Jorieke -
28 Februari 2008 - 18:40
Nol & Sjan:
Een mooi verhaal weer, de apen daar hebben dezelfde streken als de apen hier maar die dan op twee benen !!
Als je in het vervolg weer op stap gaat neem dan een bodygard mee, lijkt me wel zo verstandig ! Kunnen ze daar ook een beetje voetballen of leer jij ze dat ???
Geniet maar met volle teugen en die apenstreken neem je maar op de koop toe.
Groetjes vanuit Wentersel aan jouw en je maatjes
Nol & Sjan
28 Februari 2008 - 19:43
Sjeanne En Han:
Wa un skon apkes gaan daar op stap in da verre Costa Rica! Misschien kunde er wel een strikke om als bodygard te fungeren.Moet je wel al wat spaans ertussen door gooien anders gaan ze misschien mee voor iets anders en zeggen te quiero mucho amor mio! Nie intrappen he? We kijken in ieder geval weer uit naar je volgende avonturen!
Hasta la vista!
28 Februari 2008 - 23:36
Lobke:
Hey druif,
Je staat erg charming te kijken met je lodderoogjes op de foto in de kroeg ;-) Goed oppassen jah! Wees blij met zo'n brede verstandige Amerikaan! Verder klinkt het allemaal geweldig, je doet het goed contente mens. Wie weet tot gauw! ;-)
x
Lob. -
29 Februari 2008 - 11:42
Marleen:
Hey karlijn!
Weer zo'n wervelend avontuur! Doe je wel rustig aan met al die oververhitte tico's daar? (zeker als ze schroevendraaiers op zak hebben ;))
Je foto's zien er trouwens weer super uit, leuk om zo een beetje mee te kunnen kijken in je leven daar. Ben nu al benieuwd naar de rest van je foto's die deze site niet hebben gehaald :)
Liefs Marleen -
29 Februari 2008 - 12:43
Pb:
haha, wanne bak. Ik jou al helemaal met je zatte kop die vent vaag aankijken en de vraag wat hij onder zijn shirt heeft is ook erg apart, maar werkt dus wel. Potverdomme wel een puik zonsondergangetje, die zien wij hier niet veel :( Geloof goed dat je daar naar kunt blijven kijken onder het genot van een biertje! Zie wel geen heineken trouwens. Is die imperial een beetje te zuipen? En als je toch niks te doen hebt op je vrije dagen kun je voor mij wel een lokaal marktonderzoekje houden en kijken of de befaamde henri wintermans sigaren (merk cafe creme waarschijnlijk :D ) daar ook te koop zijn ;) Nog veel plezier daar, maar dat gaat wel lukken zo te lezen.
Groetjes, Piet b -
29 Februari 2008 - 14:35
Arna En Noud:
Hoi Karlijn,
Wat een eer om vernoemd te worden. Ik ben benieuwd welke eigenschappen die "aap Noud" heeft. Zal wel heel positief zijn. De omstandigheden in Nederland lijken erg veel op die bij jou. Het bier is hier ook koud. We hoeven het niet eens in de koelkast te zetten. We waren wel geschrokken van de "overval". Gelukkig dat je Mark John Wayne in de buurt had. Veilig land ja, ja. Let goed op jezelf. Moet ik mijn benen ook scheren voordat ik naar Costa Rica kom. Overvallers dat daar aan toe, maar mijn benen scheren, dat gaat wel erg ver.
Hier is alles oké, groetjes en tot ziens. -
29 Februari 2008 - 15:36
Mark:
Hey Karlijn!
Je maakt ons zo wel erg jaloers met al je foto's en mooie verhalen over stappuh etc. Wel oppassen voor de enge mannetjes met schroevendraaiers, gelukkig had je een prive-bodyguard! Rare jongens die Duitsers en die Amerikanen trouwens ook :)
Lekker genieten daaro, maar dat gaat helemaal goed komen!!!
x Mark -
01 Maart 2008 - 13:31
Sita En Paulus:
Hey kareltje,
T wordt r steeds leuker en spannender daaro, zo te lezen..Wat n avonturen zeg! wat zei je tegen bob de bouwer met z n skroevedraaiertje, maar jeu moeten egt wel opletten.....nou nog heel veel plezier en we doen vanavond de golden earring wel de grten van je oke....
tot de volgende keer!
pura vida x hopsa en paulus -
01 Maart 2008 - 18:34
O Gerard En T Marij:
Hoi Karlijn
Ook wij volgen jouw op de voet,via deze site en via jouw pa en ma Je schrijft boeiend.Het ziet er allemaal super uit.Fijn dat het je zo goed gaat. Gr o Gerard en t Marij -
02 Maart 2008 - 14:38
Marsha:
Karlijn!
Klinkt allemaal geweldig. En de foto's zien er zeker goed uit! Is t stappen daar net zo leuk als bij cafe "stratum" ?
Geniet er van!! Gr Marsha -
03 Maart 2008 - 07:39
Driek:
Hallo Karlijneke,
Wa spannend allemaal!!
Al da ongedierte daar lijkt me nix, spinnen slangen (ook niet Mud zen ding).
Maar kijk toch weer uit naar je volgende verhaal.
Henrieke -
03 Maart 2008 - 12:48
Woerst:
Hasjeetjes!
Ziet er weer goed uit! Wij zijn ook naar zee geweest maar dat kon NET niet tippen aan de foto's die jij hier hebt.. Ik ben wel benieuwd hoe die aap er uit ziet die hamburger heet, haha! Nou viel spass nog en voorzichtig!! x Woerst -
03 Maart 2008 - 21:15
Wilma En Gertie:
Ha die Karlijn,
Wij willen je hartelijk danken namens het team en de logees voor de leuke kaart!
De logees vinden het geweldig om te horen wat jij zoal mee maakt en de namen en foto's van de apen vinden ze geweldig! -
04 Maart 2008 - 18:15
Joyce:
He Karel,
jaja ik heb jouw site ok eindelijk gevonden! Heb al je verhalen en foto's al aandachtig bekeken en gelezen!
Pfff ziet er allemaal supergaaf mooi uit! Hier kletsten de hagelstenen net nog naar beneden dus je zit daar erg goed!
Afgelopen zondag hoefden we niet te ballen en waren we zaterdag op stap geweest naar de Malle Piet, 't bier was daar ok koud maar had graag willen ruilen voor Imperial op t strand!!
Heel veel plezier nog met alles en ik kijk uit naar je volgende verhaal,
Groetjes, Joyce -
04 Maart 2008 - 19:30
Leo:
Geen zorgen hoor Lijntje want Grey's 4 heeft een klasgenootje van mij op dvd!:D Haha! Komt goed dus we kunnen alnog samen kijken als mevrouwtje uitgekeken is op de apen.Volgende week begint het hier dus ik zit om half9 voor de tv!!! (wel alleen maar dan eet ik gewoon 2x zoveel koekjes haha)
Geniet ervan daar Lijntje! -
06 Maart 2008 - 16:52
Wendy:
Ha Costa Karel!!
Wat een spannend verhaal zeg, Moet niet gekker worden!! Haha,, Zie je daar ook al helemaal staan, met een stom verbaasd gezicht: "Wat heb jij onder je t-shirt?" Haha, Maar gelukkig is het goed afgelopen!!
`t ziet er daar allemaal hartstikke leuk uit!! Mooie zonsondergang, mooie natuur, Super!!
Heeel veel (stap) plezier daar!! En ik blijf je volgen!!
Wendy -
08 Maart 2008 - 17:29
Rena:
Hee karlijn!
zo te zien heb je het wel echt naar je zin! jezus wat gaaf zeg, om in dat leuke en zekers warme land op stage te mogen:) En die verhalen die je schrijft zijn heel leuk om te lezen. Je maakt vanalles mee zo te zien! maar anders zou het leven ook we saai zijn..:P
Btw nog een mooie foto van die aap met de steek, hij bleef zeker wel goed stil zitten?(a) nou nog een echte zover krijgen om die steek op zijn hoofd te zetten! haha.
In ieder geval nog heel veel succes en plezier!
We zullen je site een beetje in de gaten houden om je wilde ervaringen te kunnen lezen;)
XxX De girl next door (+ familie ofcourse!)
09 Maart 2008 - 16:48
Janine:
Ha meis, eindelijk ben ik ff op je site wezen kijken, Geweldig, super enz. Het gaat goed met je lees ik. Hier gaat alles ook ok, ben nog steeds veel aan het bijleren bij m'n nieuwe job, wat kan een mens zich stom voelen soms...... ik blijf je volgen. Tot de volgende keer. -
10 Maart 2008 - 20:29
Peter:
Heee Kaatje,
Fijn te lezen dat het allemaal naar wens gaat daar in het zonnige Costa Rica, een ervaring waar je je leven lang op terug kan kijken.
Wat die apen betreft die je op je kop proberen te schijten, kan je die duitse HOMO'S niet meenemen in het bos, want die zijn niet vies van beetje stront.
Als je aap Noud die STEEK op zet en voor een schoolbord zet lijkt me een leuk plaatje.
Nog een hele fijne tijd gewenst en kijk uit voor wandelende schroendraaiers.
groeten uit het kouwe Wentersel
10 Maart 2008 - 20:32
Peter:
herstel
schroevendraaiers -
11 Maart 2008 - 17:30
Reporter Leermakers:
Drama ten top! Dees geeft 3 zekere punten uit haden in derby tegen vessem.
Op deze druilige 9e maart 2008 trad DEES aan in de Derby tegen Vessem, met gelegenheidscapatain Leermakers. De wedstrijd verliep na een goed begin uiteindelijk dramatisch voor de blauw-witten. Na een start waarin beiden teams elkaar aftasten, kwam DEES na pakweg 25 minuten uit een vrije trap op voorsprong door Van den Berk. 5 minuten later was er een identieke situatie en nu knikte Van Eyck feilloos binnen achter de mistandende doelman Kox. Hierna was DEES veel sterker en had de dodelijke 0-3 moeten vallen, maar helaas en dit zou zich later laten blijken. Vessem was nog nauwelijks gevaarlijk geweest. Wat er na de rust gebeurde is zuur en rampzalig. Binnen 2 minuten valt een voorzet pardoes binnen achter Van Hest, zodat het geloof ineens helemaal terug was bij de groenwitten. Hierna liep DEES constant achter de feiten aan. 10 minuten later viel de 2-2 en na een half uur uit een terechte pingel de 3-2. DEES kreeg nog een hele goede kans via Franske Frot, maar die wist de bal op miraculeuze wijze te missen. Onbegrijpelijk dat de wedstrijd zo uit handen werd gegeven. De 2e helft waren teveel spelers uit hun doen, waaronder ondergetekende. De provocerende Vessemnaren kregen de niet verdiende winst in de schoot geworpen. De weg naar handhaving is nu een stuk lastiger geworden. Alle zeilen zullen moeten worden bijgezet. Het kan nog, maar dan zal er eerst gestund moeten worden thuis tegen Bergeijk (mits de weergoden meewerken). We zullen het zien...
Groeten,
Een teleurgestelde spelerd..
Zie verder de site van het eindhovens dagblad. -
19 Maart 2008 - 09:57
Diane:
Mwahahah,wat heb je toch een lekker zat koppie op de foto!
Ik moet telkens heel hard lachen als ik je stukje lees,hoewel ik van de 'bijna overval' wel schrok! Als je t maar uit je bolletje laat om ooit alleen over straat te gaan!
Nou,ik ga ook nog even je volgende verhaaltje lezen,dus tot zo!
Gr!