Wat vandaag niet komt, komt morgen!
Door: Karlijn
Blijf op de hoogte en volg Karlijn
13 Maart 2008 | Costa Rica, Quepos
Weer genoeg stof om een stukje in elkaar te flanzen!Ten eerste de reden dat ik hier ben (ik zou het bijna vergeten...): het onderzoek. ’T gaat allemaal niet zo soepeltjes. De 2e groep apen is vaak onvindbaar. En toen we dachten een goede 3e groep te hebben gevonden vielen deze ons aan. Ik kon wegrennen, Mark moest zich verdedigen met een stok tegen bijtende apen. Snotapen zijn het, vraag me steeds vaker af hoe ze zouden smaken op de BBQ... Volgens mij gaat onderzoek nooit zoals je hoopt dus we zullen wel zien. Ik begin al aardig te wennen aan de ‘lifestyle’ hier: Wat vandaag niet komt, komt morgen!
De tijd vliegt. Er gebeuren iedere dag wel dingen die me verbazen. Bijvoorbeeld de bus die kapot gaat, iedereen stap kalmpjes uit, wandelt op z’n gemakkie naar de volgende halte om op de volgende bus te wachten. Dit alles zonder gemopper en gezeur. Of om 7:00 s’ochtends in de bus naast een een lifeguard met draagbare radio en een overschot aan zelfvertrouwen gaan zitten. Hij zet z’n radio kei hard aan en vraagt of ik wil dansen... No gracias. Alle strandkraampjes die met een bulldozer door de politie worden weggehaald omdat ze geen vergunning hebben, en de volgende dag weer enthousiast worden opgebouwd. Mensen die een een golfplaten huis wonen samen met een stel kippen, een paar honden en 3 papegaaien, maar in een ‘gepimpte auto van heb ik jou daar’ de boodschapjes doen om daarna op hun flatscreen een filmpje te kijken. Iedereen praat altijd over het weer, terwijl het iedere dag 30 graden en zonnig is. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het allemaal zeer amusant allemaal, kijk elke dag m’n ogen uit. Heb vandaag een echte boa constrictor gezien in het park van een metertje of 2!
Op m’n vrije dag en middagen doe ik... euhm vrij weinig. Heb een botanische tuin bezocht met vlinders, slangen en krokodillen. Lig meestal op het strand en in de zee, krijg er maar geen genoeg van. Stiekem ben ik helemaal voor het broeikaseffect, Wentersel aan zee!!! De golven zijn soms kei hoog. Heb vrienden gemaakt met de surfboard/bodyboard verhuurder, blond haar doet wonderen hier. Kan nu de bodyboards gebruiken zo vaak ik wil, mag met hem mee op de jetski (hmmm, no gracias?), en heb een vette korting gekregen op een surfles. De leraar was een bigshot in de surfwereld, hij kon surfend een handstand op z’n board! De surfles was zeer geslaagd, ik kon zelfs op het board blijven staan! Ga zeker nog vaker oefenen!!! Ben eerst wel een paar keer flink op m’n bek gegaan natuurlijk. Gelukkig was ik niet de enige, had een australisch meisje leren kennen die ook wilde surfen.
Ik ontmoet veel mensen hier. Vooral in de bus buurt iedereen tegen elkaar. De meeste blijven maar een week of twee. Maar het is wel gezellig om af en toe eens tegen andere gezichten aan te kijken als die van Mark en Meredith. Dat amerikaanse is niet mijn ding vrees ik... De stapavondjes zijn echter wel mijn ding! Begin al stamgast te worden in ’t cafe in Quepos en de bar waar we op zaterdag altijd heen gaan. Ook een avondje op het strand met 2 engelsen, 2 australische en een duits meisje, een flesje rum en een kampvuur was erg gezellig! Maar na een leuke week is er dan altijd weer dat afscheid. En afscheid nemen, daar ben ik niet zo goed in (weten jullie nog...). Een ander minpuntje is dat Alex (de vriend van Meredith) ‘dengue fever’ heeft gekregen. Z’n vader had het een maand terug en ze wonen bij mij in de buurt. Hij heeft een weekje in het ziekenhuis gelegen maar is alweer thuis. De kans op dengue is vrij klein. Dus no worries! Al met al is het hier KEI goed toeven! Heb geen last van heimwee en vermaak me uitstekend. Kiep in tutsj en tot schrijfs!
Groete, Karlijn-Surfdude-Moeskops
Groete, Karlijn-Surfdude-Moeskops
13 Maart 2008 - 19:41
Emmy:
Hey surfdude!!
Die titel van jou stukje bevalt me wel! Wat een mooie instelling!
En surfles, cool man!!
Hoop jou surfkunsten eens te kunnen bewonderen in wintelre aan het strand, vanuit d'n babbel met een rosébiertje!!
Veel plezier nog en succes met je agressieve aapjes!
Grtz Emmy -
13 Maart 2008 - 20:46
Leonie:
Aha, die man was duidelijk té lelijk want je weet het he... (voor als je het ff vergeten bent door de heerlijke hitte: HET LEVEN IS DE KORT OM MET LELIJKE MANNEN TE DANSEN:D) -
13 Maart 2008 - 20:48
Leonie:
Potverdie ik was nog helemaal niet klaar. Ik wilde nog ff zeggen dat je maar lekker moet genieten maar wel oppassen he want een ongelukje zit verrekes in een klein hoekje en de schroevedraaiers komen onder rare dingen vandaan.
Morgen avond vlieg ik naar India voor studiereis met school. Zal je erna laten weten hoe het was. Dan skype we ff okay?!
Beso para mi amiga! -
13 Maart 2008 - 20:53
Leonie:
Eigenlijk wilde ik nog wat zeggen:
GAVE FOTO'S!!!!!! Jaloers, Jaloerser, Jaloerserstest, Leo... hihi
Pura Vida chica voor je het weet zit je weer in het koude *** holland -
13 Maart 2008 - 21:36
Anneke B:
Hey Karel,
ziet er allemaal goed uit!! Je lijkt al een echte surfchica! Begin steeds jaloerser te worden. Geniet er maar lekker van. En zoals je inderdaad al zegt wat vandaag niet komt,komt morgen wel. Don't worry, be happy!!!
kus Annie -
13 Maart 2008 - 22:03
Gertie En Wilma:
als ge het over den duvel hett !! dan is ie (ze) er weer. Heeeeeel fijn om weer eens iets van je te lezen .... en inderdaad don't worry be happy zou ook een goei motto zijn voor in ons kikkerlandje !!! Karlijn zou dat echt met " blond" te maken hebben ?! dan gaan wij ons morgen laten blonderen.
Nou geniet er van en laat maar weer SNEL van je horen. Doeiiiii -
14 Maart 2008 - 07:28
Caroline:
Wauw, vet grote krokedillen op de foto!! Zolang ze achter het hek blijven zitten is het goed.. Maar van een boa constrictor of bijtende apen schrik je dus ook al niet meer?!
Je klint al als een ware Costa Ricaanse!
Surf- en Feestze!
en oja, onderzoekze ;)
Heel veel liefs! -
14 Maart 2008 - 08:43
Mud:
Heej kater-Karel!
Een echte boa-constrictor, AAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!! Die zijn eng! Nou moet ik echt op een overwin-je-angst-voor-slangen-cursus anders ben ik bang dat ik een hartverzakking krijg ik bij jou op de Rum-Cola kom ;)
Maar het ziet er allemaal weer super uit, daar kun je jezelf wel tot half juli vermaken! Enne, ik heb gisterenavond naar Point-Break zitten kijken (je weet wel, die surffilm) en ik zie meteen dat je talent hebt :D!! Hulde aan de global warming, dan kun je een surfwinkel beginnen in Wintelre ;)
Tja, en die levensstijlv he... Daar zou ik ook wel aan kunnen wennen :D
Adios Amiga! -
14 Maart 2008 - 10:23
Juud:
Ja Dude!!!!
Nou heerlijk om te zien allemaal, doet me ook zo terug verlangen naar Afrika en vooral de zon.
Ik ga vanavond naar de sneeuw!!! Ook erg leuk. Lekker schnapps drinken!
Maar je verhalen zijn geweldig. Mooi volkje die costaricanen.
Trouwens een super foto van jou op het strand in de lucht! Dat is er een om in te lijsten.
Geniet
X Juud -
14 Maart 2008 - 11:02
Riny R:
Zo Karlijn,ik dacht laat ik ook eens een kijkje nemen op jou site,steeds hoor ik wel de verhalen van jullie Mam als we op dinsdag gaan wandelen maar nu met die foto's erbij en jou verhaal ben ik blij dat ik gekeken heb,ik vind het echt knap van jou dat je dit allemaal onderneemt.
En eind April komen jullie Pap en Mam,Leuk he?en daarna Maud.
Nou succes met je studie en ik blijf het wel mee volgen.Groetjes -
16 Maart 2008 - 09:17
Mam:
Je hebt weer un leuk verhaal geschreven karlijn,ik wist niet dat jij zo relaxt kon zijn. maar zo zie je maar weer de wonderen zijn de wereld nog niet uit.Kijk je wel uit voor boa contrictors en andere gevaarlijke dingen.Ik verheug me steeds meer op onze vakantie daar,kan bijna niet wachten.Tot skypes xxx van het thuisfront -
16 Maart 2008 - 10:14
Monique:
Hey surftica!!
Zit ik hier op een druilerige zondagochtend zo'n verhaal te lezen... Dan moet ik toch echt toegeven dat ik ook erg jaloers ben op jou leven in de zon!
Echt super gaaf dat surfen en die enge beestjes!
Geniet! en ook succes met de apen!
X Mo -
16 Maart 2008 - 13:46
Ans Van T Breiclubke:
Hoy Karlijn
Jou zondagmorgen is wel heel wat beter dan hier, want 't regent dat 't giet. Lekker weer, gave foto's, surfles, strandfeestjes en ook nog aan je stage werken, wat wil je nog meer.
Je bent goed bezig.
Groetjes uit 't natte Oostelbeers. DOEI -
16 Maart 2008 - 19:32
Marsha:
He Karlijn.
Weer een leuk verhaaltje zeg! Kan me voorstellen dat je geen heimwee hebt..;)
En ook mooi dat je je eige stamkroeg hebt gevonden! Hebben ze daar ook van die stinkballen?
We zijn za. naar veldhoven spektakel geweest, was ook erg gezellig. En daarna een lekker eitje gegeten!!
Nou ik wacht weer tot je volgende verhaal. Succes!!
Liefs de rechtse vouwer ;) -
17 Maart 2008 - 11:04
Nelis:
Kareltje!!!
Wederom een top verhaal!! Nondepie wat is het goed toeven daar!! Ben ook erg trots op je dat je tegenwoordig weg kan rennen voor aanvallende apen;)
Wil me bij deze aanmelden voor de surfcursus aan het brabantse strand... Je ziet er erg professioneel uit!!
Geniet er weer van!! Ik ga nu ff mn wintersport verslag mailen....
Have fun!!
Kus Nelis -
17 Maart 2008 - 20:11
Bart En Edith:
Heej Karlijn
Hoe is het daar, kun je het vol houden, zo te lezen wel.
Jullie pap en mam zijn gisteren hier geweest en ze vertelde over je site, leuk om te zien en ook bij te houden kunnen we mee kijken waar je bent en wat je al gezien hebt. Je hebt al veel dieren gezien, meer als wij toen.
Jullie pap en mam hebben onze foto's gezien, en nu zijn te helemaal niet meer te houden. Het viel een beetje tegen om dezelfde groep apen te zoeken, maar dat gaat je zeker lukken. Karijn veel succes en nog veel plezier. Tot de volgende ronde. -
19 Maart 2008 - 10:20
Dien:
Ben ik weer,heb net een verwarming een graadje hoger gezet,en ik zal voortaan ook wassen op 60 graden,fietsen dee ik toch al niet veel...
Lang leven het broeikaseffect!
Maak trouwes ook s een foto van die surfdude,die wil ik wel s van dichtbij zien.
En als je veel last hebt van het mansvolk/overvallers/lifeguards enz dan kan ik je misschien wel een pakje bruine haarverf sturen,dan heb je wat rust(nog meer)
ook nog bedannkt voor je kaartje,heb mijn brief nog steeds niet weg gedaan,schaap dat ik ben.
Hier gaat alles goed met de meiden!
Latersss!
XDiane -
19 Maart 2008 - 10:22
Grapjaskarrie!!!:
!!JE STINKT ZELF!!
20 Maart 2008 - 11:54
Wendy:
Hee!
Leuke dingen aan het ondernemen, klinkt goed zeg..
Surfen.. Toemaar.. Klinkt allemaal geweldig, doe mijn dan ook maar het broeikaseffect, kun jij hier wel surflerares worden!! Kun je ons nog wat leren!! Haha..
Geniet nog van het goede weer, want hier is het echt drie keer niks en heb je je dikke winterjas wel nodig!!
Raar, daar is het kei lekker weer,, en hier is het gewoon brak:S
Ik blijf je verhalen in de gaten houden! Ben nu al benieuwd naar je volgende avondtuur!
bye bye,
Wendy -
20 Maart 2008 - 19:35
Elke:
Vette shit man!Echt wel stoer da surfen,lijkt me wel super moeilijk...
We houwen je in de gaten!En voorzichtig met die snotaapkes wink
X El -
21 Maart 2008 - 14:38
Woerst:
Hoezo heb je geen heimwee?? Mis ons, gvd!!! -
21 Maart 2008 - 14:41
Woerst:
oeps. Je bent dus niet meer door een haas gedekt karel?? Wat een vooruitgang ;)! Veel plezier nog, surf ze en kijk uit dat je niet op zo'n krab gaat staan! Au!
x Woerst -
22 Maart 2008 - 15:15
Hanneke:
Hej Karlijn!
wat een jaloersmakende verhalen......daar komt geen eind aan...: maareh....blijven schrijven!!!
Leuk dat je ook een voetbalcluppie gevonden hebt daar; alleen kijken of ook trainen/spelen?
Hier in Wageningen city centre alles goed! Binnenkort weer een toernooitje tennissen en als het nou eindelijk eens droog/mooi weer wordt de skates weer aan! Maar ja een 'witte Pasen' is ook weer eens wat anders...
Hoe wordt Pasen daar gevierd? Lijkt me een katholiek land of niet?
Fijne Paasdagen! (misschien ook wel met eitjes en paashazen?!?)
Liefs Hanneke -
23 Maart 2008 - 14:22
Sita:
Haaaaai kareltje,
So weer een toppie verhaal....Wat heb jij t daaro super man, en t surfen vet man da kun je me toch zeker een x leren op t ouw meer?? K ben egt n heeimweemens mar als k da zo zie dan heb k heimwee nar jou!!
En skon foto's hedde.....
K ben alweer nieuwsgierig nar t volgende verhaal..
Toedels en rustig an he x je nichie hopsa -
23 Maart 2008 - 18:36
Mark:
Aap aan t spit, klinkt wel oke! Mooi he veldonderzoek ;)
Je moet ons niet te jaloers maken met die mooie foto's en te gekke verhalen! Wel relaxed die Aussie's ofnie?
Binnenkort sturen we de spss cd op, dus dan is t weer afgelopen met de vrije dagen en middagen aan t water ;)
Veel plezier en oppassen voor slangetjes!
Geniet nog maar van de zon nu t nog kan want hier heeft t aardig gesneeuwt!
25 Maart 2008 - 09:49
Ilse:
Nondepie, daar elke dag 30 graden en hier sneeuwt het nog mènus mee Pasen. Ik denk da het nog wel ff duurt voordat je je strandtent in Wintelre kunt openen.
Ik geniet nog van de naweeën van Paaspop. Was echt cool dees jaar (zowel in de letterlijke als in de natuurlijke zin).Volgend jaar moete maar weer gewoon meegaan en neem dan maar wa van da goei weer uit costa Rica mee.
Ik wor echt jaloers als ik al die kiekjes zie. Geniet van het strand, agressieve apen, surfen, drinken, zonsondergang en alle andere dingen die je daar mee maakt.
Groeten,
Ilse -
25 Maart 2008 - 09:54
Ilse:
Ik bedoelde natuurlijk: zowel in de letterlijke als in de figuurlijke zin.
Ge weet het hè: drank maakt meer (hersencellen) kapot dan je lief is.
Groet,
Ilse -
26 Maart 2008 - 16:14
Berty Van Den Hurk:
Hallo Karlijn.
Ik zie dat je het wel naar je zin hebt.
Geniet er maar lekker van,want hier is
het pokkenweer.We hadden een witte
pasen,dus berenkoud.
Heelveel groetjes en tot
kijk. Tante Berty en
Ome Piet. -
26 Maart 2008 - 16:32
Fons En Annie:
Hoi karlijn
Je raakt aardig ingeburgerd daar. Het voetballen ingeruild voor de surfplank.
Een waterratje was je altijd al. Het ziet er prima nu nog "rechtop in de wind".Het lijkt wel een paradijsje daar op je foto's. geweldig mooi.
groetjes en.... vergeet je stage niet!!! -
27 Maart 2008 - 18:56
Kaat:
Heej Karel,
Ik ben hier ook surfles aan het nemen op de noordzee dus ff wedden dat ik jou dr zeker uit surf!!! Maareh hier alles flex. Paaspop zit er op. Details in brief denk ik, je snapt het wel ;).
Leuk dat je veel vrienden maakt. Sociaal als je bent!!!
Hier is het echt hi ha hondenweer. Met paaspop zelfs sneeuw, regen en hagel. Tis hier nog ff wachten op fatsoenlijk weer dus. Misschien kun jij het mee terug nemen?
We contacten weer eens binnenkort.
Latersss maat.
Groeten Kaat -
31 Maart 2008 - 08:49
Repoter Leermakers:
Zondag 30 maart 2008: Beerse Boys 1 - DEES 1: 5-1 (1-1)
Op deze druilerige zondag mocht het vaandelteam van DEES aantreden uit bij het lastige en sterke Beerse Boys. De omstandigheden waren dramatisch. Het veld en de steeds neergutsende regen. Tel daarbij de absente Van Rooy, Reniers, de in warmingup afgehaakte Moeskops en de halve De Voogt en Van Hest en het stond vast dat het een moeilijke middag voor de blauwwitte ging worden. Zo geschiedde... DEES kwam er eigenlijk de hele wedstrijd niet aan te pas. Na een dreigend begin van Beers kwamen ze in de 13e minuut op 1-0. Wonder boven wonder bleef het 1-0, tot vlak voor de rust toen na de enige uitval Van de Berk kon scoren uit een slim pasje van Leermakers. Ruststand 1-1, niet verdiend, maar het gaf toch hoop. De 2e helft was kansloos. Beers creeerde de ene na de andere kans. Ze liepen door de verdediging heen alsof het gatenkaas was. Van Hest pakten nog enkele ballen zeer knap maar toch werd het nog 5-1, waar dubbele cijfers ook mogelijk was geweest. Conclusie; een sterk verzwakt DEES had deze middag geen enkele kans tegen Beerse Boys. Volgende week wacht Hapert. Wellicht zijn we dan weer iets completer en kan de laatste strohalm worden gegrepen. Een lastig verhaal zal het zeker worden... Binnen nu en 168 uur weten we meer...
Veel plezier in het costa ricaanse..
Groeten,
Reporter Leermakers -
03 April 2008 - 11:28
Janne:
Yo kareltje,
T gaat jou daar zeker nie verkeerd af zie ik wel, de zondag ochtenden zien er bij ons wel anders uit!
Wij zijn hier al blij als we zonder jas buiten kunnen lopen.
Mooie foto's (van een kaart?!haha) en ja zoals iedereen ben ook ik wel een ietsiepietsie jaloers, maar ja, kunt nie alles hebben he. Ik doe hier wel hard werken!
Veel plezier nog en ben benieuwd naar je nieuwe avonturen!
xxx Trekkers -
07 April 2008 - 14:16
Wilma En Gertie:
Hee Karlijn,
Wij missen toch wel heel erg je verhalen en jou natuurlijk ook!
Denk jij ook een keer aan deze apen??
Groetjes en alvast bedankt
Logees, Buizerd 69